Parthenos sylvia lepke báb

2 800Ft

Kiszállítás várható ideje:  2021.09.23-tól 

Parthenos sylvia vagyok, természetes élőhelyem Közép és Dél és Dél-Kelet Ázsiában. Szeretem a meleget és a nedvességet, ezért kérlek tarts 22 fok fölötti hőmérsékleten és naponta permetezz vízzel ezzel biztosítva a párát, így nem száradok ki kikelésig. A báb“szárnál” lógass fel egy növényre, ahol a kikelésem zavartalan. Kikelés előtt besötétedem és átlátszó lesz a bábom. Ilyenkor érzékeny vagyok a külső hatásokra, ezért kérlek várd meg, míg kibújok és kifeszítem szárnyaimat, ami akár 4 órát is igénybe vehet.

Szárnyainak felső része sárgás, feketén szegélyezett. Az elülső szárnyak vége felé fekete-fehéren csíkozott: teste felől merőlegesen fekete csíkok indulnak ki. Egyes alfajoknál a sárgás rész fehéres-kékes színű. Szárnyainak alulsó része halványabb, de foltozottabb, sárga alapon zöldes és kékes foltokkal és pontokkal.

Táplálékom virágnektár, de helyette szívesen fogyasztok mézes-cukros vizet amit egy befőttesüveg kupakjából fogyaszthatok. Előfordulhat, hogy gyümölccsel kell kínálnunk ha nem fogadja el a nektárt 🙂

Készítettünk egy kisvideót az etetéshez: https://youtu.be/5ow8D7s_t3k

Fontos tudnivaló a lepkéd neveléséhez: https://motobutterfly.hu/2020/10/23/hogyan-nevelj-lepket/

Bábokról: https://motobutterfly.hu/2021/06/19/a-lepkek-eletciklusai-iii/

A báb elhelyezéséről készítettünk egy videót: https://motobutterfly.hu/termek/azur-lepke/ 

#Neveljlepkétteis!

Elfogyott

ÉRTESÍTÉST KÉREK HA RENDELHETŐ!