Rólunk

8 éve kezdődött nálunk a lepkék iránti érdeklődés

Az elméd a kert
A gondolataid magok
Nevelhetsz virágokat és pillangókat!


Mini ökoszisztémát hoztunk létre, így szeretnénk a látogatókkal megismertetni a lepkék világát. Kikapcsolódás közben tanulva felhívjuk a figyelmet a rovarokra, a horizonttól lentebb is kell tekintenünk hogy a megmaradjon még sokáig ez az élővilág. Különböző börzéken és kiállításokon mutatjuk be és értékesítjük különleges állatainkat, legyen szó trópusi lepkebábokról, lepkehernyókról, vagy éppen lepkepreparátumokról. 

Minden alkalommal élmény látni az érdeklődést és a rácsodálkozást gyerekek és felnőttek arcán egyaránt, mikor meglátják a természet kicsiny csodáit. Ezért határoztuk el, hogy életre hívjuk Facebook oldalunk után a weboldalunkat is. Büszkék vagyunk, hogy ennyien érdeklődtök hobbink és a lepkéink iránt. Célunk hogy minél többen megismerjétek a lepkék színpompás és sokszor meghökkentően érdekes világát! 

Évek alatt összegyűjtöttük saját tapasztalatainkat a trópusi lepkéink neveléséről fejlődéséről, ezeket osztjuk meg veled cikkek vagy video formájában. 

Kövess minket!

Lilla& Tibi

Interaktív oktatás

Interaktív ismeretterjesztő előadások óvodás és általános iskolás gyerekek számára.

Időtartama 45 -60 perc amely idő alatt megismertetjük az állatok fejlődését, felépítését és néhány érdekességgel készülünk. Az elmondottakat valódi lepke petékkel, bábokkal, hernyókkal és kifejlett élő lepékékkel szemléltetjük. Azért hogy az élmény teljes legyen mindenki megcsodálhatja, kézbe veheti őket. Hisszük hogy ezzel is közelebb hozzuk a jövő felnövekvő generációit a természet és a rovarvilág szeretetéhez és tiszteletéhez. Ezek után biztosan mindenki a horizonttól lentebb is tekint majd.

Feltételek:

  • Minimum 20 °C hőmérséklet
  • Beltéri Helyszín
  • Körülbelül 2 méter asztalhossz
  • Az előkészületekhez és az elpakoláshoz körülbelül 40 perc
  • 25-30 fős maximum csoportbontás
interakatív lepkés oktatás

Lepketartás otthon

lepketartás otthon lepkebáb keltetés

Média megjelenés